// Strawberry Cupcake


Assalammualaikum
This is Cha Illa berry bloggie


► My Biography
► My Stuff
► My Friends
► My Diary






Template & Skin by : Husnaa.
Big help from : Wani | WHI | C4U | Una


Older Post | Newer Post
MENANGIS ITU SIHAT
Wednesday, November 03, 2010 | 5:29 PM | 0 Sweet Cupcake

Eh,apa da jadi ngn tajuk blog aku nie? betul ka menangis tu sehat?
wah,. kalaw cmnie ari2 aku nk nangess,.uwaaaa

pada ari ini, aku nk jd doktor bertaraf highest jap..even tak di approve oleh sesiapa pun..
just nk kongsi pengetahuan.hehe,

ok2,berbalik pada tajuk,,
p/s : jgn malu sekiranya kau dilihat menangis. sbbnya mesti ada alasan tertentu disebalik air mata yg jatuh,menurut profeser..(cehwahh) nanges an,

dpt terhindar dari stress-menanges bererti membuang stress yg dapat merosakkan sistem kekebalan tubuh

♥ bntuk perhatian-air mata jugak merupakan masej nonverbal yg bererti ''aku minta perhatian''
*xcya ek? cuba la nangess..ceh,,mcm ampa ta penah nangess..
maka titisan air mata boleh membangkitkan respon simpati dari org laen....kan3?
penah asa kan?

♥ its Girl thing-wanita mempunyai more hormon prolactin berbanding boy..*tp sgelintir cerita,lelaki lebih kuat nangess kott..(tatabahasa salah) hahahaa..
hormon tu an yg betanggungjwab akan titisan emotial tears. itulah sbbnye wanita dapat menitiskan air mata dalam frekuensi yg lebih cpat & kerap

jadi,tu la serba sedikit profeser fatiha nk kongsi kannn..
*berangan tinggi smpai di awan..hahaha