// Strawberry Cupcake


Assalammualaikum
This is Cha Illa berry bloggie


► My Biography
► My Stuff
► My Friends
► My Diary






Template & Skin by : Husnaa.
Big help from : Wani | WHI | C4U | Una


Older Post | Newer Post
become a motivater !!!
Friday, April 08, 2011 | 12:10 AM | 0 Sweet Cupcake

abaikan picture diatas ini.


td sja ja on9 fb,pastu ternmpak marr on9 jugak,saja chatting ngn dya.
haha, nmpak nya dia melepaskan tension dya kat aku..
so, aku jd pendengar setia...
antara text yg dibualkan kat bawah niey,,,



dya act tension ngn member dyaa.. sapa? xleh habaqqq. hahaha
marr, kan kami da kataa, org mcm tuu shouldd dusshh ja bayaran cashh :)
bru taw rasaa. !!



picture diatas menggambarkan tentang warna-warni kehidupan kitaa.

apa yg warna warni nyaa? hahaa.
aku jamin semua org nk peace and freedom dlm kehidupan kaan?
mesti myaa !!!


tp life without ujian & dugaan mcm xda life jer laahh,
so, kita kena besyukur sbb Allah masih sayangkan kita.
p/s: kan bambbb ??
percayalaah, betapa besar,berat,banyak masalah yg kita dpat tu kita mampu
untuk mengatasi nyaa :)
Sesungguhnya, Allah xkan bg masalah yg hamba Nya xmampu hadapi.
percayalaahhhhhhhhh,
Kasihmu lama tersulam
Di ruang paling dalam
Terlalu jauh tak terselam
haaa, tu diaa menyanyi pandai pulak nohh?



disini ada beberapa tips untuk mendapat sakinah(ketenangan) dlm kehidupan...

  • perbanyakkan zikrullah.
  • tingkatkan amalan soleh.
  • sentiasa berdoa untuk mendapat ketenangan di dunia & akhirat.
  • perbetulkan niat sebelum memulakan sesuatu kerja.
  • berbuat baik kepada ibu bapaa.
  • tidak menyalahi takdir.
  • sabar menghadapi apa jua cabaran.
  • melakukan solat sunat tahjud & sebagainya.



kekuatan rohani juga penting. bagi la mkan sama kepada rohani kita, jgn dok bg kat jasad sja.
haha.Jika diamalkan INSYAALLAH, sakinah & hasanah akn mengiringi kita.jika kita rasa down gilagila, 
wake-up !! jgn berhenti dan jemu berdoa padaNYA,
sesunggunya, Allah Maha Mengetahui.&ingt lah juga bahawa Allah Maha Adil. :)
p/s: take point ok !! sampai disini saja entry kali niee. yg baik jd kan teladan, yg bruk jdikan sempadan. WALLAHHU'ALAM BISOWABB,sekian, Assalammualaikum